Sprzedaż mieszana - zmiana stanowiska MF

Wydawnictwo: INFOR

Stron: 15

Opłacalność: 55.27 zł/100 stron

Minister Finansów zamierza znacznie ograniczyć prawo do odliczania VAT od tzw. wydatków mieszanych, tj. tych, które mają jednoczesny związek nie tylko z działalnością gospodarczą podatnika, ale także ze zdarzeniami pozostającymi poza zakresem ustawy o VAT. Zmiany przepisów mają wejść w życie 1 stycznia 2016 r. i będą wymierzone przede wszystkim w jednostki samorządu terytorialnego. Dotkną także osoby fizyczne prowadzące samodzielną działalność gospodarczą. Jeszcze tylko do końca 2015 r. możemy odliczać VAT w pełnej wysokości, gdy wydatki są związane zarówno ze sprzedażą opodatkowaną, jak i ze sprzedażą niepodlegającą w ogóle VAT. Dzięki publikacji zyskasz wiedzę: jak rozliczyć podatek naliczony, gdy podatnik wykonuje sprzedaż mieszaną, jak wyszczególnić podatek naliczony przy sprzedaży opodatkowanej, zwolnionej i niepodlegającej VAT, jakie zmiany zaplanował ustawodawca od 1 stycznia 2016 r.
Najlepsza cena: Gandalf
LUB
Wyślemy Ci maila, gdy cena książki będzie niższa, np.12 zł

Znaleziono 4 ofert ebooków od 8,29